søndag 22. november 2009

Album til pynt

Når vi var i Køben på sensommeren kjøpte jeg med meg litt fint innpakkingspapir, Rie Elise Larsen har jo så utrolig mange fine. Så får jeg litt sånn valgets kval på hva jeg skal bruke de til. Selvfølgelig kan jeg jo bruke de til å pakke julegaver, men da ser jeg jo ikke papiret igjen. Det berenser seg jo og hvor mange bokser til ting og tang A trenger....



Så, mens jeg la bilder tilbake til 2007 i album, endelig! fant jeg ut at abummene kunne bli en pyntegjensted i stedet for å forbli svarte og bortgjemt i bokhyllen. Dermed ble de bekledd med papir og pynter nå opp oppå skapet på kjøkkenet. 



Nå står de å viser seg frem mellom en korg og et vinstativ. 




Av papiret som er til overs tror jeg det skal bli merkelapper til julegavene, håper å få begynt på det i kveld etter at A er kommet i seng.




Her hos oss er det høst for alle penga i dag, så etter å ha vert ute på tur i regnet slapper vi nå av i sofaen med pleddet. Deilig å være inne når det er møkkaver ute. 

Håper snøen snart kommer så det blir lysere og lunere ute. Det er jo koseligere å pynte til advent når snøen er kommet, er liksom ikke det samme når det er mørkt, vått og trist ute.
Uansett, advent kommer å jeg gleder meg veeeldig til å begynne å pynte. :-)

Ha en super duper høstsøndag!

fredag 20. november 2009

Hermegåsa!

Jeg må innrømme at jeg henter utrolig masse inspirasjon på alle de flotte bloggene der ut i blogglandia. Her for en stund siden såg jeg et flott bilde på bloggen til den utrolig flinke og kreative Den gode FeenMed litt kreativitet burde jo jeg og kunne lage sånne bilder tenkte jeg, så da måtte jeg bare prøve.



Håper Den gode Feen tilgir meg at jeg hermer etter henne. 

Bildet over viser mitt første forsøk, ser at jeg må nok ha litt tykkere ark å lime på, øving gjør mester får vi håpe :-) Tenkte jeg skulle lage noen bilder å ha på rommet til A, så kanskje vi skal ut å få tak i tykkere ark i morgen. 

Er jo veldig innevær for tiden, sa da må vi ha litt inne aktiviteter, klipping og liming er en stor suksess her i huset. Jeg har en ide om å lage merkelapper til årets julegaver selv i år, så vi får se om vi får til noe etter hvert. 

En flott helg til dere alle som kikker innom!

onsdag 11. november 2009

Basselusker

I disse basilletider måtte jeg bare vise hva jeg fant i en gammel eventyrbok fra da jeg var liten. Basillevisen kunne vel ikke passet bedre i disse tider.




Vi har "bank i bordet" heldigvis hold oss friske, håper vi slipper unne svinet og at dere andre slipper den og.

Jobber med nok et prosjekt til A sitt rom, har vert lenge planlagt og er endelig nå på gang, bilder kommer om ikke for lenge. 

Ha en flott onsdagskveld!

lørdag 7. november 2009

Høstpynt

Nesten hver dag A ikke er i barnehagen går vi til dyrehagen, som hun kaller det...
Det er en nedlagt åpen barnehage rett ved oss som har fin lekeplass med masse uteapparater som barna i nabolaget bruker flittig.


Hver gang vi er på vei går vi forbi mange busker som har så fine i høstfarge, men de stikker jo som regel gjennom gjerde fra en hage som er noen andre sin. Så jeg har liksom ikke helt fått meg til å nappe med meg noen greiner.




Men i går da måtte jeg bare luke med meg noen, synes disse er litt fin pynt til alt det hvite. Nå må jeg nevne at denne busken hadde slått rot utenfor gjerde, på gangstien, den var kjempediger, så jeg håper jeg er tilgitt at noen greiner nå pynter opp litt i spisestuen.

I dag har jeg flyttet amaryllisene opp fra kjelleren, jeg har tatt vare på 4 planter fra i fjor. Synes det er litt kjekt å se om jeg klarer å få de til å spire igjen, har prøvd før med dårlig erfaring. Men i år har jeg fulgt alle gode råd til punkt å prikke, så det blir jo veeeelidg spennende fremover da :-)

I kveld skal vi kose oss med "skal vi danse" og kikke ekstra etter Handy, som er på jobb der i kveld. A har spurte hver dag siden sist lørdag om ikke hun kan få se "dansinga", er ikke så lett når man er 3 år med et favorittprogram som bare går en gang i uka. Gruere meg til det er slutt, er vanskelig nok å forklare at Magrete ikke er med lenger. :-)


En fin lørdagskveld til dere alle bloggere og andre der ute!

torsdag 5. november 2009

Snikpynting til jul

Jeg hadde en liten utflukt til Verket Interiør her om dagen, jeg trodde de hadde fylt butikken med juleting, men der tok jeg feil. Var ikke så mye som en nisse å se.

Egentlig er det helt greit, jeg hadde bare lyst å kikke om det hadde kommet noen nye fine nissedamer i år og. Men vi får nok tidsnok kikket på alle nissedamer og all annen julepynt.



Jeg burde nok kommet tomhendt hjem, men de skjedde ikke:-) Fant denne fine lyslykta som jeg ikke klarte å gå forbi, og siden jeg er veldig lilla for tiden fikk et lys til lykta bli med og.



Da jeg kom hjem fikk den plass på skjenken i spisestua og oppi havnet jammen noen julekuler som pynt.



Jeg burde kanskje ikke si det, men disse små julekulene har faktisk vert pynt i stuen helt siden sist jul. Jeg vet, ikke bra, men nå skal de få være fremme til årets jul er over.



Det gamle kamerat som står litt i bakgrunnen er noe min fotografsamboer har kjøpt på loppemarked!! Der kan du se, jammen har ikke denne mannen vert å kjøpt brukt før han traff meg, hvem skulle trodd det :-)

Ha en fin torsdagskveld, nå skal jeg kose meg med Forbrytelsen.

søndag 1. november 2009

Ny tvbenk

Ettersom skjenken som tv`n stod på tidligere nå har blitt flyttet inn i spisestuen, måtte vi ha noe nytt til tv´n. Jeg ønsker meg egentlig et skap som den kan stå inni, slik at man kan lukke dørene, og da helst et skyvedørsskap. Men det er ikke så lett å finne, ikke har jeg planer om å haste kjøpe noe heller, så derfor ble min venn Finn.no redningen igjen.



På Stabekk var det en som gav bort gratis et lite skap med skyvedører, den passet perfekt til tv`n, i tillegg fikk jeg skjult dvd og tuner bak dører, uten at en dør måtte stå åpen inn i rommet. Nå må jeg innrømme at etter å ha malt skapet, så får jeg ikke lukket dørene helt inntil, så det står litt åpent i hver ende :-)
Men men det fuker fint inntil vi finner en mer varig løsning.



Litt avslørende hva vi gjør på en regnfull og trist søndag... Mor nytter sjansen til litt blogging mens Ole underholder A for en liten stund :-)



Litt forskjellig skjuler seg halvveis inni skapet, en boks med perler og flasker til å servere vann i når man har gjester.

Håper du har bedre ver der du er!